Je slaapkamer is een plek waar je tot rust komt en jezelf kunt opladen voor de volgende dag. Het is dan ook erg vervelend als je hier ongewenste gasten tegenkomt, zoals bedwantsen. Deze kleine beestjes kunnen voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om ze te voorkomen. In deze blog geven we je een aantal handige tips om bedwantsen buiten de deur te houden en jouw slaapkamer een rustige en schone plek te laten zijn.

De bron van bedwantsen

Voordat we ingaan op de tips, is het belangrijk om te weten waar bedwantsen vandaan komen. Deze kleine insecten zijn ongeveer 5 millimeter groot en leven van bloed. Ze komen vooral voor in bedden, omdat ze zich voeden met het bloed van slapende mensen. Maar ook in andere meubels, zoals banken en stoelen, kunnen ze zich verschuilen. Bedwantsen zijn erg vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Ze kunnen wel voor jeuk en huidirritatie zorgen.

Hoe voorkom je bedwantsen?

Om te voorkomen dat bedwantsen jouw slaapkamer binnendringen, is het belangrijk om je beddengoed regelmatig te verschonen. Was je lakens en kussenslopen op minimaal 60 graden om de beestjes te doden. Daarnaast is het slim om je matras en bedframe regelmatig te stofzuigen. Zo verwijder je eventuele eitjes en larven van bedwantsen. Ook is het verstandig om je kleding na een reis op hoge temperatuur te wassen, aangezien bedwantsen vaak meereizen in koffers en tassen.

Een schone en hygiënische slaapkamer

Naast het regelmatig verschonen van je beddengoed en het stofzuigen van je matras, zijn er nog meer manieren om bedwantsen te voorkomen. Zo is het belangrijk om je slaapkamer schoon en hygiënisch te houden. Ruim rommel op en zorg voor goede ventilatie. Bedwantsen houden namelijk van warme en vochtige plekken. Ook is het slim om kieren en gaten in muren en vloeren te dichten, zodat bedwantsen geen toegang hebben tot je slaapkamer.

Geniet van een bedwants-vrije slaapkamer

Met deze tips kun je bedwantsen buiten de deur houden en genieten van een schone en hygiënische slaapkamer. Mocht je toch last hebben van bedwantsen, schakel dan de hulp in van de GGD leefomgeving. Zij kunnen je helpen met het bestrijden van deze vervelende beestjes. Vergeet ook niet om regelmatig je slaapkamer te controleren op bedwantsen, zodat je er op tijd bij bent mochten ze toch de weg naar jouw slaapkamer vinden. Zo kun je ongestoord genieten van een goede nachtrust, zonder ongewenste gasten!