Je gezondheid is iets dat van optimaal belang is om een fijn en gelukkig leven te kunnen leiden. Helaas heb je in sommige gevallen hier geen impact op doordat je bijvoorbeeld ziek wordt of iets anders ervaart. Ook al hoop je natuurlijk niet dat je zoiets zal overkomen, is het wel belangrijk om je zorgverzekering goed in elkaar te zetten. Zo heb je diverse opties waaronder een zorg vrije polis. Wat dit precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn lees je in deze tekst.

 

De basisverzekering, wat is het?

Wanneer je net 18 bent, of simpelweg nog nooit je eigen zorgverzekering hebt moeten afsluiten, zul je wellicht niet weten wat een basisverzekering inhoudt. Zoals de naam al zegt, is dit een verzekering voor de basis. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor de kosten van een ziekenhuisopname, bezoek aan de huisarts en bepaalde medicijnen. Dit wordt ook wel de essentiële medische zorg genoemd. Medische zorg is erg duur, waardoor zonder zorgverzekering veel mensen niet de zorg zouden kunnen krijgen die zij nodig hebben. Het is dus een erg goed systeem waardoor je eigenlijk wel kunt concluderen dat de zorg in Nederland erg goed is geregeld in vergelijking met andere landen. Hierbij is het ook goed om te weten dat een basisverzekering verplicht is voor elke inwoner van Nederland. Wanneer je dit niet doet, zul je ten eerste wellicht niet worden geholpen wanneer je medische zorg nodig hebt of deze volledig zelf moet betalen, en krijg je daarnaast ook nog is boetes en een verhoogde premie. Een basisverzekering afsluiten doe je tegenwoordig erg eenvoudig via het internet. 

 

Waarom een zorgvrije polis kiezen?

Bij het afsluiten van je zorgverzekering heb je erg veel diverse opties waar je voor kunt kiezen. Op deze manier kun je je zorgverzekering volledig personaliseren naar jouw behoeftes. Een van de opties die je hebt is een zorgvrije polis. Dit is een type zorgverzekering die jou de maximale vrijheid geeft op het gebied van zorg. Met dit type zorgverzekering ben je namelijk niet gebonden aan bepaalde zorgverleners, maar kun je deze volledig zelf kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een standaard basisverzekering hebt, en je wilt naar een zorgverlener die niet onder contract staat met jouw zorgverzekeraar, dien je deze kosten zelf te betalen. Met een zorgvrije polis kun je dus naar elke zorgverlener in Nederland ongeacht of die onder contract staat of niet. Wel zitten hier een aantal regels aan verbonden die verschillen per zorgverzekeraar, lees deze dus altijd zorgvuldig door. De Univé zorg vrije polis heeft veel te bieden op het gebied van service, flexibiliteit en prijs. Wellicht is dit dus zorgverzekering dat aansluit op jouw behoeftes.